Nyáron könnyebb minden, kevesebb a pakolnivaló, a ruhanemű, autózni is jobb útviszonyok mellett lehet. Szálláshelynek választhatunk kempinget vagy leugorhatunk a hétvégi házba vidékre, vagy a Balatonhoz a kutyával együtt. Többet lehet mozogni, pancsolni. Ellenben télen hideg van, csapadékos és nyirkos az időjárás és kevesebbet is van kint mindenki a szabad levegőn. De ettől még mehetünk, utazhatunk és ha szeretnénk magunkkal vinni négylábú barátunkat, akkor a legnagyobb szerencsénkre most már egyre nagyobb számban találunk kutyabarát szállásokat is a hidegebb hónapokban.

CE Plaza Hotel – Siófok

Ez a remek konyhával rendelkező 4 csillagos wellness szálloda igazi szív-lélek kutyabarát pihenőhely. Ugyan a wellness részlegbe és az étterembe a kisállatok nem vihetők be, de a szálló többi területén szabadon mozoghatnak. Kérésre kérhető kertkapcsolatos szoba is, kövezett padlózattal vagy akár apartman is. A hotel dolgozói szeretettel fordulnak négylábú vendégeik felé, akárcsak a gazdik felé, rendszeres támogatói menhelyeknek. Egy kiadós Balaton parti séta után míg a kutyusok a meleg szobában pihennek, a gazdik igénybe vehetik a wellness részleget, a masszázs szolgáltatásokat, az edzőtermet vagy a gyerekek részére kialakított ugrálóváras játszóházat. Érdemes teljes ellátással befizetni a pihenést, a konyha remek és változatos. Mindemellett rendszeresen készül programokkal, koncertekkel, táncos estekkel is a hotel vezetősége.

Club Dobogómajor – Cserszegtomaj

Mivel azt vallják, hogy a kutya családtagnak számít, így teljesen természetes, hogy az érkező vendégeikkel együtt négylábú társaikat is fogadják. Agility pályával is készülnek részükre és nyáron DOGpool is van a pancsolós ebeknek. A vendéglátóhely Hévíz határában fekszik, így télen is fürdőzhetnek a gazdik, míg a kutyus szunyókál. Akik pedig a sétákat részesítik előnyben, azoknak ott a gyönyörű zalai táj, melynek bejárása után lovagolhatnak, teniszezhetnek és wellnesselhetnek is az aktív pihenésre vágyók.

Abbázia Country Club – Őrség/Márokföld

Három évben is az Abbázia Country Club lett az Év kutyabarát szálláshelye, további két évben pedig zsűritag és támogató. Egyáltalán nem véletlenül. Lássuk milyen szolgáltatásaik vannak kutyával érkező vendégeik számára:

  • nyáron saját kutyastrand
  • tágas apartmanok
  • járólapos apartmanok, némelyiknek saját terasza/erkélye van és kert kapcsolattal rendelkezik
  • bekészített kutyatörölköző, etető-, és itatótál, meglepetések, apró ajándékok
  • kérésre a recepción térítésmentesen igényelhető nyakörv-póráz, kullancskiszedő csipesz, kutyajáték, kutyapléd és itatókulacs a kirándulásokra
  • az étteremben a jólnevelt négylábúak szívesen látott vendégek a gazdi asztalánál
  • igény esetén a 16 km-re található kutyakozmetikába is foglalnak időpontot kedvencünknek

Töreki Plusz Apartman – Balatonalmádi

A nagy strandtól/parttól pár száz méterre, a főúton lévő apartmanház pont akkora tágas és biztonságos kerttel rendelkezik, hogy kutyáink remekül érezhessék magukat az ott töltött idő alatt. A két hálószobás étkező-konyhás, fürdőszobás ház télen fűthető, nyáron légkondicionált és nemcsak a kert rendezett kivételes módon, de a ház is patyolattiszta. A tulajdonosok kedvelik a négylábú vendégeket, örökbefogadott kutyájuk van és állandó támogatói állatvédő szervezeteknek. A szálláshely több évben is elnyerte az Év szálláshelye díjat. Télen-nyáron tökéletes pihenőhely, rengeteg kirándulási lehetőséggel, séta útvonallal, látnivalóval. Nyáron pedig a pár perc sétára lévő kis strandon jól fog esni a hűsölés.